Vreselijk voor vrouw in rolstoel: Ze moet machteloos toekijken hoe ze bestolen wordt

door: STS
Rolstoel
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw in een rolstoel is het slachtoffer geworden van een diefstal. Een tiener nam geld uit haar portemonnee.

Woensdagavond was een 61-jarige vrouw in het Nederlandse Vlissingen op weg naar de supermarkt. Onderweg werd ze overvallen.

"Ze vertelde ons dat ze rond 19.00 uur in haar elektrische rolstoel, samen met een 88-jarige bekende van haar, die met een rollator liep, onderweg was naar de supermarkt", legt de politie uit.

"Ze zag een jongen op een step aankomen. Hij stopte bij haar en pakte haar portemonnee die op het dienblad op haar schoot lag."

"Hij nam daaruit een bankbiljet van vijf euro en een muntstuk van twee euro. Hij legde daarna de portemonnee weer op het dienblad en liep weg."

De politie zag circa een uur na de melding een jongeman die aan de persoonsbeschrijving voldeed. Het gaat om een 16-jarige. "Hij stond bij een man in een scootmobiel. Er was hier (nog) geen sprake van een strafbaar feit."

De agenten besloten om de jongen als verdachte aan te houden voor de eerdere diefstal. "Hij werd tijdens het verdere onderzoek door de aangeefster en de getuige herkend. Hij heeft de diefstal toegegeven. Hij was het biljet kwijtgeraakt en had in de supermarkt van die twee euro nog twee pakjes frisdrank gekocht."