Maya (2) mishandeld tot ze stierf: Moeder liet het gebeuren: "Ze kneep daarom een oogje dicht"

door: STS
Maya
Afbeelding bron: Facebook.com/gemma.chappell.96

Een peuter is overleden aan verwondingen die werden toegebracht door de vriend van haar moeder. De moeder van het meisje loog over eerdere verwondingen.

De 2-jarige Maya Chappell uit het Engelse Shotton Colliery werd door de 27-jarige Michael Daymond, de vriend van haar moeder, toegetakeld toen hij alleen op het meisje moest passen.

Dat gebeurde op 28 september 2022. De man belde de hulpdiensten nog, met de boodschap dat het meisje naar adem aan het happen was en dat haar ogen open waren, maar het leek alsof ze er niet was. Het kind kwam nooit meer bij bewustzijn en overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Een autopsie toonde aan dat het kind verwondingen had op het hoofd, in de nek en in de buikstreek. Het ging om opzettelijk toegebrachte verwondingen, die uiteindelijk tot ernstige hersenschade leidden, waarvan het meisje nooit kon herstellen.

Het meisje moet al eerder mishandeld zijn, want haar biologische vader had zich al eens zorgen gemaakt om vijf blauwe plekken die zijn dochtertje op haar gezicht had.

De moeder van het kind, de 24-jarige Dana Carr, zou daarna aan een familielid gevraagd hebben om in haar plaats te liegen over de blauwe plekken. Dit gebeurde slechts weken voor de dood van haar dochtertje. Ze stelde haar ex ook gerust met een tweede leugen: dat haar nieuwe vriend niet meer in de buurt was.

Verliefd

"De rechtbank hoorde dat het koppel begon te daten in 2022 en een maand voor Maya's dood ging samenwonen. Carr was naar verluidt zo verliefd op Daymond dat ze 'een oogje dichtkneep' voor de mishandeling van haar dochter", schrijft The Sun.

De vrouw ontkent de aanklachten van kindermishandeling en het laten sterven van een kind. Het proces tegen de beklaagden is nog lopende.