Baasje van katje Lee is er niet goed van: "Vrijaf nemen om als een crimineel behandeld te worden"

door: STS
Selena Ali - katje Lee
Afbeelding bron: Facebook.com/selena.ali.186

Voor Selena Ali uit Stabroek kwam in 2023 eindelijk een einde aan de soap rond katje Lee. Maar niet voor ze door het FAVV voor de rechtbank gesleept werd.

Katje Lee werd met inslapen bedreigd toen het FAVV erachter kwam dat de kat niet de volledige quarantaineperiode voor hondsdolheid had uitgezeten.

Baasje Selena Ali betaalde een boete van 1.600 euro aan het FAVV, en daar kwam recent nog een symbolische euro bij na een vonnis in de rechtbank.

Bovendien moest de kat destijds nog eens over en weer naar Peru worden gevlogen om daar de quarantaineperiode uit te zitten.

"Ik denk dat Lee intussen de duurste kat van heel Europa is geworden, ik hoop dat hij minstens twintig jaar oud mag worden", vertelde Ali aan Het Laatste Nieuws.

Ze is opgelucht dat alles nu voorbij is. "Ik had die rechtszaak niet zien aankomen. Moest dat nu echt, drie jaar na alles? Je moet een paar dagen vrijaf nemen om als een crimineel behandeld te worden, want je zit in de strafrechtbank."

De rechter achtte haar schuldig aan het verbergen van katje Lee voor de politie, maar gaf opschorting van straf. Zo behield ze haar blanco strafblad.

Intussen heeft katje - zeg maar kater - Lee ook een eigen account op Instagram, waar hij 750 volgers heeft.