Vijftiger krijgt rake klappen tijdens uitlaten van hond: "Mogelijk voorgoed blind aan een oog"

door: STS
Hond uitlaten
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vijftiger is tijdens het uitlaten van zijn hond zwaar mishandeld geworden. Mogelijk is hij voorgoed blind aan één oog.

Het 59-jarige slachtoffer wandelde samen met zijn hond het bos in van de Westerheide in het Nederlandse Hilversum. Hij liep over een pad en kwam een omgevallen boom tegen. Daarbij stond een zilvergrijze tent, met veel afval errond.

Vervolgens kwam het tot een discussie tussen de wandelaar en de vermoedelijke eigenaar van de tent. De discussie mondde uit in grof geweld. "Het slachtoffer werd meerdere malen ernstig verwond aan zijn hoofd", laat de politie weten.

Het slachtoffer bloedde hevig, maar kon samen met zijn hond op eigen kracht naar huis gaan. Van daaruit ging hij samen met zijn vrouw naar het ziekenhuis. "Daar bleek de situatie dreigend te zijn voor de man en werd hij direct aan zijn oog geopereerd. De man is zeer waarschijnlijk voorgoed blind en de vraag is nog maar of hij zijn oogbol behoudt."

De politie probeert de eigenaar van de tent op te sporen. Het gaat om een man van circa 1,90 meter, tussen de 35 en 40 jaar oud, die Duits sprak. Hij had bruin haar en droeg een lichtblauwe jas en slippers.