Jan Bakelants zegt wie grote tegenstander van Tim Merlier in de Giro wordt

door: BVDO
tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

De Giro d’Italia telt heel wat etappes die het ideale profiel hebben voor sprinters. Er doen dan ook heel wat snelheidskanonnen mee aan de Ronde van Italië.

Tim Merlier is met grote ambities naar de Giro vertrokken, maar de tegenstand zal niet mals zijn. Haast elk team komt met een topsprinter naar de Giro.

“In de eerste negen dagen mogen we al enkele sprints verwachten”, zegt Jan Bakelants in Het Laatste Nieuws. “En kijken wij, Belgen, uiteraard uit naar Tim Merlier.”

Merlier is bijzonder snel en pakt vaak snel een eerste zege, waardoor hij met nog meer comfort kan sprinten. Hij is een gesel voor andere sprinters.

“Tim durft vroeg aangaan, wat het de tegenstand lastig maakt om hem te remonteren. De ruime aanwezige topkwaliteit belooft wel keer op keer beladen sprints. Die zich vaak ook nog voordoen aan het eind van een geaccidenteerde rit.”

Vooral van Biniam Girmay verwacht Bakelants veel tegenstand voor Merlier. “Ik sprak hem onlangs op de voorstelling van zijn docu en vond hem er heel goed en ontspannen uitzien. Veel etappes die hem op papier moeten liggen, met iets selectievere aankomststroken voor punchy types zoals hij.”