Vrouw Sarah onthult problemen met Georges van Aert (3,5): "Sinds val van Wout in Dwars door Vlaanderen"

door: JDH
wout van aert sarah de bie
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert viel dit voorjaar bijzonder zwaar in Dwars door Vlaanderen. Dat had een stevige impact op zijn zoontje Georges (3,5), die nog altijd met de gevolgen kampt. 

De valpartij van Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen was bijzonder zwaar. Aan hoge snelheid ging hij tegen de grond, het verdict was met een een sleutelbeenbreuk, zeven gebroken ribben, een breuk in het borstbeen en een gekneusde long zwaar. 

Zijn vrouw Sarah De Bie zag de valpartij live op televisie met hun zoontje Georges. "Ik schreeuwde het uit", zegt Sarah in een interview met Het Laatste Nieuws. "Maar Georges zei meteen: 'Het is niet erg, mama.'"

Toch heeft de valpartij bijzonder veel indruk gemaakt op Georges, waarvan de gevolgen nu nog altijd merkbaar zijn. Het heeft sindsdien toch wel wat schrik en raakt zeer moeilijk in slaap. 

"Hij wordt ook vaak wakker, en dan staat hij aan ons bed. Eigenlijk is dat sinds de zware val van Wout in Dwars door Vlaanderen." Voor Van Aert confronterend. "Die angst bij Georges ziet hij ook, hé. Zoiets wil je je kind niet aandoen natuurlijk."