Michel Wuyts benoemt belangrijk werkpunt voor Evenepoel: "Hij overdrijft daarin"

door: JDH
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kon het tijdens de Vuelta niet waarmaken wat de eindzege betreft. Wat zegt dat over zijn kansen in de Tour van volgend jaar? 

Remco Evenepoel trok als titelverdediger met ambities naar de Vuelta, maar moest die na een offday op de Tourmalet opbergen. Evenepoel pakte uiteindelijk wel nog drie ritzeges en de bergtrui, maar blijft ook met veel vragen achter wat de Tour betreft. 

Toch gelooft Michel Wuyts nog altijd in Tourwinst van Evenepoel. "Hij heeft er alle capaciteiten voor. Hij moet gewoon de juiste instelling vinden en de juiste weg richting die Tour. Hij mag zich niet overbelasten en moet pieken in de Ronde van Frankrijk", zegt Wuyts in de podcast HLN legt uit. 

Maar toch ziet Wuyts ook één werkpunt voor Evenepoel. "Evenepoel is een type dat zeer snel overprikkeld is." Wuyts verwijst naar de ploegentijdrit in Barcelona, waar Evenepoel nadien bijzonder boos was. "Terecht vind ik, maar hij durft daar toch wel wat in overdrijven." En op zo'n momenten verlies je kostbare energie volgens Wuyts.