Mathieu van der Poel laat zich bijzonder kritisch uit: "Voor mij hoeft het niet"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel zijn ongeslagen reeks is doorbroken in Benidorm. De wereldkampioen was dan ook geen fan van het parcours aan de Spaanse kust. 

Het zat zeker niet mee voor Mathieu van der Poel in Benidorm. In de eerste ronde had hij kettingproblemen, waardoor hij lang moest achtervolgen. In de voorlaatste ronde knalde de wereldkampioen nog stevig tegen een paal. 

Op het razendsnelle parcours in Benidorm raakte hij niet meer helemaal vooraan. Het parcours in Benidorm was een grote speeltuin en iets wat op het lijf van Van der Poel geschreven leek. Maar de wereldkampioen was toch ook kritisch.

"Naar mijn mening hoeven er niet meer van zulke parcoursen te komen in de cross. Dat heb ik vorig jaar ook gezegd toen ik won", zei de Nederlander bij WielerFlits. "Het publiek maakt natuurlijk heel veel goed, maar puur qua parcours is het zeker niet iets wat van mij hoeft.

"Ik snap wel dat het voor de kijkers fantastisch is, want het zal altijd een strijd tot op de meet zijn, aangezien het bijna onmogelijk is om van elkaar af te raken."