Greg Van Avermaet wil nog één ding kwijt voor zijn pensioen: “Het is mooi, maar…”

door: AVL
Greg Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

Greg Van Avermaet hangt zijn koersfiets, na een rijkgevulde carrière van 17 jaar, aan de haak. Afgelopen zondag nam hij afscheid van het profpeloton in Parijs-Tours.

Van Avermaet wist in zijn laatste koers geen hoofdrol op te eisen. 'Golden Greg' reed zich tijdens de wedstrijd lek en eindigde uiteindelijk pas als 58e. Hoewel Van Avermaet niet al te zwaar tilt aan het teleurstellende resultaat wou hij na de koers toch nog iets kwijt over het parcours.

"Het is de derde keer dat ik deze wedstrijd doe en het is de derde keer dat ik lek rijd”, zo legt Van Avermaet uit. "Misschien moet er eens nagedacht worden over het parcours. Het is mooi, maar als de helft van het peloton lek rijdt, vind ik het wat van het goede teveel."

"Ik ben na mijn lekke band niet meer kunnen terugkeren, dus dat is wel wat teleurstellend. De benen waren niet top, maar ook zeker niet slecht", gaat de voormalige olympisch kampioen. "Het is dus wel een beetje een teleurstelling dat ik niet meer in de eerste groep kon geraken in mijn laatste wedstrijd."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24