Bondscoach heeft beslist wie kopman wordt op WK veldrijden

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Het WK veldrijden wordt begin februari in het Tsjechische Tabor afgewerkt. Niemand lijkt te twijfelen dat Mathieu van der Poel opnieuw wereldkampioen wordt.

Mathieu van der Poel is en blijft de topfavoriet om het WK veldrijden te winnen, ook al moest hij afgelopen weekend in Benidorm de zege aan Wout van Aert laten.

Ondertussen heeft bondscoach Sven Vanthourenhout de WK-selectie bekendgemaakt. Het is dan ook uitkijken wie de kopman wordt binnen de Belgische ploeg.

Maar Vanthourenhout maakt geen keuze. Hij kiest uiteindelijk voor een systeem van drie kopmannen, zoals hij ook al meerdere kopmannen bij de wegploeg aanduidde.

Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout kwamen het dichtst bij Van der Poel in de buurt”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Eli is aan een ijzersterk seizoen bezig. Michael toonde in flitsen dat hij een heel hoog niveau kan halen.”

Geen twee zonder drie voor de bondscoach. “En Thibau Nys mogen we zeker niet vergeten. Als hij goed is, kan hij meedoen om te winnen. Is hij dat niet, kan hij net zo goed tiende of twaalfde eindigen.”