VTM

An Lemmens in diepe rouw: "Veel te vroeg afscheid moeten nemen"

door: LHX
An Lemmens
Afbeelding bron: Instagram @anlemmensofficial

Het jaar is voor An Lemmens absoluut niet goed begonnen. Dat heeft alles met haar dieren te maken.

An Lemmens is een enorme dierenvriend. Helaas had ze de voorbije week heel wat slecht nieuws. Zo moest ze op oudejaarsavond naar de spoed met haar hond Buddy, die opeens niet meer kon stappen.

"Er is nog geen 100% zekerheid over wat er nu net aan de hand is, maar wel sterke vermoedens", gaf ze eerder deze week een update over hem op Instagram. Ook toonde ze een filmpje waarin hij voorzichtig weer wat stappen zette.

(Lees verder onder de post.)

Met Buddy gaat het intussen dus weer wat beter, maar woensdag kwam An met nog meer slecht nieuws, ditmaal over haar paard. "Nu is ook Draumur opgenomen in het ziekenhuis", schreef ze in haar Instagramverhaal. "Ok, 2024, dit was niet de afspraak."

Drie dagen later blijkt dat Draumur overleden is. Het is een erg zware klap voor An. "Veel te vroeg, veel te snel en zo onverwacht moest ik afscheid van je nemen. Mijn grote lieve vriend. Knuffelbeer. Mijn rustpunt. Mijn spiegel. Mijn therapeut", schrijft ze op Instagram.

"Je hebt me zoveel geleerd. Over jezelf. Over mezelf. Over in het nu zijn. Over vertrouwen geven en krijgen. Je hebt me door moeilijke jaren gesleurd, letterlijk en figuurlijk, op je sterke rug."

Het bericht raakt haar volgers enorm. Ze wensen haar massaal veel sterkte. Ook VTM-collega Ruth Beeckmans, die in 2023 zelf met een groot verlies te maken kreeg, steekt haar een hart onder de riem.

"O lieve An, wat een vreselijk verlies dit", schrijft ze. "Alle, alle liefs voor jullie."

Tags An Lemmens