Volgens Peter Vandenbempt zijn dit de echte schuldigen na wangedrag in Antwerpse derby

door: MaR
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp zorgde afgelopen zondag voor een vernedering door Beerschot met 4-0 af te straffen. Tot ongenoegen van de Beerschot-supporters werd de wedstrijd echter voortijdig gestaakt.

Peter Vandenbempt legt in zijn analyse ook de vinger op het wangedrag van de Beerschot-fans.. Hij stelt dat het in het voetbal onbegrijpelijk is dat je vooraf een misdrijf kunt aankondigen zonder dat de bevoegde instanties optreden.

“Enkel in het voetbal is het mogelijk dat je vooraf een misdrijf aankondigt en dat de bevoegde instanties je toch ongehinderd naar de bewuste plek laten gaan.” Hij vraagt zich retorisch af of hij zelf rustig op zijn plaats had kunnen zitten als hij had aangekondigd dat hij tijdens een pauselijke mis niet naar de paus zou luisteren.

Vandenbempt heeft begrip voor de mensen ter plaatse die de ongeregeldheden niet kunnen voorkomen. Hij wijst erop dat de bevoegde instanties vaak niet de nodige middelen krijgen van de overheid om de veiligheid te waarborgen.

Volgens hem is er politieke moed nodig om de organisatie te verbeteren, zodat problemen zoals die van afgelopen zondag in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Tags