Courtois speelt ongeziene hoofdrol in Madrileense derby, maar krijgt zwaar verdict te verwerken

door: MaR
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

De Madrileense derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid is zondag geëindigd in een beladen 1-1 gelijkspel, met een opvallende hoofdrol voor Thibaut Courtois.

De Belgische doelman raakte betrokken bij een incident met Atlético-fans nadat hij hen lichtjes uitdaagde na de openingsgoal van Real. De supporters reageerden met het gooien van voorwerpen, wat de wedstrijd tijdelijk stillegde.

De wedstrijd kantelde in minuut 68 toen Courtois vanuit het vak met Atlético-supporters meerdere aanstekers naar zich toe gegooid kreeg. Op zijn gemak ruimde de doelman de objecten op, wat de gemoederen nog verder deed oplaaien.

Toch slaagde Atlético erin in de absolute blessuretijd gelijk te maken via Ángel Correa, die na een gelukkige dribbel Courtois verschalkte.

Ondanks het spektakel liep Courtois ook een blessure op en ondergaat hij vandaag medische tests.