Politie geschokt door levensgevaarlijke overtreding: Bestuurder gaat het voelen

door: STS
Overtreding
Afbeelding bron: Politiezone VLAS

Een nieuwe ANPR-camera heeft de afgelopen dagen al vijf automobilisten gefilmd die een zware verkeersovertreding begingen. Zij mogen zich aan een fikse boete verwachten.

"Vijf overtreders die aan de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem (Kortrijk) een overtreding begingen, zijn duidelijk in beeld gebracht via de aanwezige ANPR-camera. In één geval kwam het zelfs bijna tot een aanrijding met een nietsvermoedende tegenligger", zegt politiezone VLAS.

"Het gaat om heel recente feiten en vaststellingen door de ANPR-camera, die daar speciaal geplaatst werd om deze overtredingen vast te stellen. Nu de camera volledig operationeel is, worden de overtredingen heel duidelijk op beeld vastgelegd."

"Door de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem mag je als autobestuurder enkel nog vanuit Bissegem naar Marke rijden, maar niet omgekeerd."

"Eén overtreder ging zo erg in de fout - hij reed over de Leiebrug vanuit Marke Bissegem binnen - dat hij bijna een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger die op correcte wijze in de richting van Marke reed."

"Deze overtreder krijgt net als de andere vier recente overtreders eerst een boete van 174 euro, want het gaat om een overtreding van de derde graad."

"Maar daarnaast werd tegen de bestuurder ook een proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Dit proces-verbaal gaat naar het parket, waardoor de bestuurder een nog zwaardere boete en een rijverbod kan opgelegd krijgen."

Overtreding
Afbeelding bron: Politiezone VLAS