Noodgeval in Spar, uitbater krijgt stank voor dank van klant: "Kan het amper geloven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een opmerkelijk incident voorgedaan in een winkel van Spar. Een klant kreeg er eerst een medisch probleem, werd geholpen, en pleegde daarna een misdrijf.

Alles speelde zich afgelopen maandag af in de supermarkt van Spar in Runkst (Hasselt). Een van de klanten die er boodschappen aan het doen waren, kreeg plots een medisch probleem en viel op de grond. Het bleek om een epileptische aanval te gaan.

Het personeel van de winkel verwittigde de hulpdiensten en probeerde het slachtoffer intussen zo goed mogelijk te helpen. De hulpdiensten verzorgden de man eerst ter plaatse en brachten hem daarna over naar het ziekenhuis.

Later op dag stapte de man opnieuw de winkel binnen. "Ik vroeg hem hoe het ging en of alles goed verlopen was, maar hij kwam precies uit de lucht gevallen. Hij zei dat alles in orde was, maar was heel teruggetrokken. Dat vond ik al verdacht", verklaarde de uitbater van de Spar aan Het Laatste Nieuws.

Het winkelpersoneel kreeg de opdracht de klant in de gaten te houden. Op camerabeelden was vervolgens te zien dat de man een winkeldiefstal pleegde. Hij werd staande gehouden aan de kassa, maar daar stelde een andere klant voor om de goederen te betalen.

De uitbater staat versteld van wat er allemaal gebeurd is. "Ik kan amper geloven dat dezelfde persoon terugkwam om ons te bestelen", zegt de uitbater nog in de krant. Hij twijfelt of hij bij de politie aangifte zal doen. "Ik heb het uitgesteld omdat er wel betaald is voor de spullen. Ik had ook medelijden met die kerel."