Colruyt stelt "spectaculaire stijging" vast: "Dit kopen klanten nu veel meer"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Bij Colruyt stellen ze een opvallende trend vast in het koopgedrag van de klanten. De supermarktketen ziet "een spectaculaire stijging" in de verkoop van bepaalde producten.

Het gaat om alcoholvrije dranken. "Op dit moment koopt één op de drie klanten bij Colruyt al alcoholvrije alternatieven, een spectaculaire stijging vergeleken met de voorbije jaren. Belgen zijn duidelijk het hele jaar door bewust bezig met alcohol", klinkt het bij Colruyt.

"We verkopen elk jaar meer volume alcoholvrije alternatieven. Vorig jaar stelden we vast dat één op de vijf klanten al eens kiest voor een alcoholvrije drank. Intussen is dat aantal gestegen tot één op de drie klanten. En dat terwijl er bij de alcoholische dranken een dalende trend te zien is."

"De trend van alcoholvrij neemt dus met rasse schreden toe. We spelen daarop in door een ruim assortiment aan te bieden van maar liefst meer dan 100 verschillende producten. Met eindejaar zijn de alcoholvrije bubbels ook enorm populair: we dronken 60% meer alcoholvrije bubbels dan in december 2022."

"Alcoholvrije bieren zijn het populairst binnen het assortiment van de alcoholvrije dranken en ze werden het afgelopen jaar alleen maar populairder: er werd meer dan 20% meer alcoholvrij bier gekocht in 2023 vergeleken met het jaar ervoor."

"Alle alcoholvrije dranken kennen een stijging in verkocht volume, behalve de ciders, die een lichte daling kennen. Wanneer er gekeken wordt naar de sterkste stijgers, dan zijn dat ongetwijfeld de stille wijnen en schuimwijnen. Niet verwonderlijk, want het aanbod werd ruimer en kwalitatiever."