"Dit is de ondergang": Felle reacties nu blijkt dat Van Quickenborne eigen coronamaatregel aan laars lapte

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Op sociale media verschijnen veel reacties op het feit dat Vincent Van Quickenborne de coronamaatregelen overtrad die hij zelf had opgelegd. Hij was toen nog minister van Justitie.

Van Quickenborne woonde in de zomer van 2021 een private afterparty na Kamping Kitsch Club bij. Je mocht toen nog maximum acht mensen thuis ontvangen. Op foto's en videobeelden is te zien dat er beduidend meer volk aanwezig was.

"Ik heb mijn vader voor hij stierf niet vaak gezien door de maatregelen" schrijft Kris uit Antwerpen op X.

"Dit is een slag in het gezicht. Kunnen Open Vld, Tom Ongena en Alexander De Croo de heer Van Quickenborne van de lijst halen? Dit is een minimum."

Politicoloog Nicolas Bouteca schrijft: "De versoepeling stond voor de deur en velen overtraden wellicht eens een coronaregel, maar voor een Justitieminister is dit toch extra lastig om uit te leggen."

"Bij Team Burgemeester Kortrijk zal men weer rondje kunnen discussiëren over het lijsttrekkerschap."

Mentaliteit

Politievakbond VSOA: "Onze ex-minister van Justitie die tijdens de coronaperiode strenge regels oplegt voor de bevolking, maar zichzelf niet kan beheersen. Zo kennen wij hem. Met als excuus een 'inschattingsfout'."

Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen: "In 2021 al klaagde ik de disproportionele behandeling aan van jongeren omtrent de COVID-regels. Het kon voor sommigen echt niet bestraffend genoeg zijn. Niemand is vermoedelijk perfect, maar het blijft bevreemdend dat tegelijk politici dan de kantjes er vanaf liepen."

"De harde wet is voor de ander, niet voor de maker ervan. Die mentaliteit, dat is de ondergang", vindt advocaat Joris Van Cauter.