Ophef in zaak rond Bart De Pauw: "Nieuwe klap in het gezicht van de vrouwen"

door: STS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

De zaak rond Bart De Pauw inzake grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van verschillende vrouwen blijft voor ophef zorgen. De Pauw werd eind 2021 tot zes maanden voorwaardelijk veroordeeld, nu doet de docu-reeks 'Het proces dat niemand wou' het stof weer opwaaien.

N-VA-voorzitter Bart De Wever had het in een recent interview met Humo over de zaak rond Bart De Pauw. Hij gaf aan seksueel grensoverschrijdend gedrag af te keuren en te verafschuwen, maar gaf ook aan dat hij de gang van zaken niet correct vond.

"Die zaak tegen hem was een aanfluiting van de rechtsstaat", liet De Wever optekenen. "Wij duwen iemand de maatschappelijke dood in als hij maar door de juiste mensen van de juiste feiten wordt beschuldigd. Dat vloekt met mijn rechtvaardigheidsgevoel."

Brussels minister Elke Van den Brandt van Groen reageerde via X op die uitspraak: "Uw rechtvaardigheidsgevoel, Bart De Wever? En wat met de getuigenissen van deze sterke, moedige vrouwen, die voor zichzelf, en ons allemaal, opkomen? En de gevolgen die zij levenslang dragen? Uw reactie is een nieuwe klap in hun gezicht."

Terug in de tijd

Haar partijvoorzitter, Jeremie Vaneeckhout, kroop eveneens in de digitale pen. "Echt, Bart De Wever? Schaam u. Kans gemist om te zwijgen. Een rechter heeft geoordeeld op basis van feiten. Vrouwen hebben de ongelofelijke moed gehad om te spreken. Je duwt zo de hele beweging rond seksueel grensoverschrijdend gedrag terug in de tijd."

Volg Redactie24 nu op Instagram