Bart De Pauw krijgt steun uit onverwachte hoek: "Waarom geen tweede kans geven?"

door: STS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Pauw zien we al geruime tijd niet meer op het scherm. De tv-maker kwam in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag en werd daar ook voor veroordeeld. Van Bart De Wever mag hij een tweede kans krijgen.

De Pauw kreeg eind 2021 zes maanden gevangenisstraf met uitstel voor het stalken van vijf vrouwen en elektronische overlast ten opzichte van één vrouw. Bart De Wever werd door het weekblad Humo gevraagd of hij vindt dat Bart De Pauw een tweede kans verdient als tv-maker. "Waarom niet?", antwoordde De Wever daarop.

"Die zaak tegen hem was een aanfluiting van de rechtsstaat", vindt de N-VA-voorzitter. "Ik vind het griezelig dat het gesubsidieerde Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen burgerlijke partijen verzamelt en de facturen van hun advocaten betaalt om tegen een burger te procederen."

De Wever benadrukt dat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag afkeurt en verafschuwt, maar vindt de gevolgen van de veroordeling die De Pauw opliep buiten proportie. "Wij duwen iemand de maatschappelijke dood in als hij maar door de juiste mensen van de juiste feiten wordt beschuldigd. Dat vloekt met mijn rechtvaardigheidsgevoel."

Maakt Bart De Pauw comeback?

Of Bart De Pauw het ziet zitten om een comeback te maken in de tv-wereld, is niet duidelijk. John Maes, zijn advocaat, deed daar deze uitspraken over.

Volg Redactie24 nu op Instagram