Conner Rousseau krijgt nieuwe kritiek na zijn sorry: "Dat houdt niet helemaal steek"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ging donderdag diep door het stof op een persconferentie. Hij verontschuldigde zich uitgebreid voor mogelijk racistische uitspraken die hij deed.

Rousseau viseerde begin september in een dronken gesprek met politieagenten de Roma-gemeenschap. Donderdag werd hij daarover verhoord, nadien sprak hij op een persconferentie de media toe.

Hij zei spijt te hebben van zijn uitspraken, die gebeurden toen hij dronken was. Maar dat wordt niet als geldig excuus gezien.

"Het argument 'ik was dronken' houdt niet helemaal steek", vertelde reputatiecoach Jeroen Wils aan VRTNWS.

"Het is een zwaktebod, je kan je alcoholgebruik niet gebruiken als een doekje voor het bloeden als je zulke uitspraken hebt gedaan."

Proces-verbaal

Over het proces-verbaal dat tegen Rousseau werd opgesteld, was de jongste dagen ook veel te doen. Het werd vanuit de politie gelekt naar de pers, maar Rousseau kon een publicatieverbod bekomen bij de rechtbank.

Rousseau sprak op de persconferentie zelf over "de Roma" en "matrakken", maar citeerde niet letterlijk uit het pv en bleef enigszins op de vlakte. Hij wilde in nuchtere toestand niet herhalen wat hij dronken gezegd had, klonk het.

"Als die pv's uitlekken zal hij zich opnieuw moeten verantwoorden en uitleg verschaffen over deze kwestie", zegt Wils nog. "Er hangt een zwaard van Damocles boven zijn hoofd. Dat zal hem vroeg of laat inhalen."