Bart De Wever wijst ons allemaal terecht over wantoestanden: “Geen medelijden”

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Met nieuwe stakingen willen de cipiers de aandacht vestigen op de problemen in de gevangenissen. Bart De Wever (N-VA) wijst op een foute houding bij de publieke opinie.

Het loopt al jaren grondig fout in de gevangenissen in ons land. Door de beslissing dat ook kortere straffen vanaf een jaar uitgezeten moeten worden is het probleem van de overbevolking alleen maar groter geworden.

Burgemeester Bart De Wever ziet in de gevangenis aan de Begijnenstraat in Antwerpen meteen hoe schrijnend de situatie wel is. “Als de cipiers staken, kan ik heel moeilijk boos zijn op die cipiers. Want één bezoekje aan de Begijnenstraat volstaat om het te begrijpen. Wij schenden daar systematisch de mensenrechten”, klinkt het in De Zevende Dag.

Maar iedereen denkt volgens De Wever ook fout over wat zich achter de muren afspeelt. Hij is er dan ook van overtuigd dat de wantoestanden in de gevangenissen helemaal geen rol zullen spelen bij de verkiezingen.

“De publieke opinie heeft geen medelijden met die gevangenen. En al zeker niet met seksuele delinquenten en dat is fout want die zijn ziek en die horen daar ook niet te zitten”, besluit De Wever zijn betoog.