Slachtoffer was 13 jaar toen Nicolas Caeyers hem verkrachtte: "Vonnis rechtbank is slag in mijn gezicht"

door: STS
Nicolas Caeyers
Afbeelding bron: Photonews

Dat acteur en influencer Nicolas Caeyers veroordeeld werd wegens verkrachting van minderjarigen, maar niet naar de gevangenis moet, komt hard aan bij een van de slachtoffers. Volgens de man, die destijds 13 jaar was, wist Caeyers heel goed waar hij mee bezig was.

"We hadden het in het begin via Snapchat vooral over het feit dat hij een acteur was en dat ik in die tijd ook graag iets in de tv-wereld wilde doen", vertelde het slachtoffer anoniem op VTM. "Dan heeft hij gevraagd om eens af te spreken. Ook in het echt is het dan - net zoals via Snapchat - redelijk snel heel seksueel geworden. Hem oraal moeten bevredigen en zo."

"Hij is mij ook eens van school komen halen. Het was in een garage... daar heeft hij gevraagd om hem oraal te bevredigen in de auto. Hij heeft toen specifiek gezegd dat hij voorzichtig moest zijn voor de politie, dus hij wist dat hij iets misdeed."

"Iedereen is het erover eens dat seksueel misbruik moet worden bestraft, en zeker als dat met kinderen gebeurt. Ik snap gewoon niet hoe we op een punt zijn gekomen waarbij iemand dit kan bekennen en zijn bekendheid heeft misbruikt om mij te misbruiken en dat dat ongestraft gaat. Dat zorgt voor veel frustratie."

Caeyers zei tijdens een verhoor dat hij niet wist dat het slachtoffer zo jong was. "Nee, dat wist hij natuurlijk wel. Dat is ook uit het onderzoek gebleken; dat hij systematisch met minderjarigen afsprak. Ik zat toen ook nog op school, en dat wist hij ook, daar is geen twijfel over."

"Het is wel een slag in mijn gezicht dat zelfs met een bekentenis er geen effectieve celstraf volgt."