13-jarig meisje gelokt en verkracht: Zo kon politie haar uit klauwen van pedofiel redden

door: STS
Meisje - wenen - kindermisbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een veertiger heeft een minderjarig meisje weten mee te lokken naar zijn woning. Daar werd het slachtoffer verkracht.

De man moet nu voor de correctionele rechtbank verschijnen voor de feiten, die dateren van mei 2023. De moeder van het meisje had haar dochter afgezet aan haar school in Asse, maar kon via een app op haar smartphone haar dochter traceren. Ze bleek niet op school te zijn.

Uit telefoongegevens bleek vervolgens dat het meisje veel contact had met een zeker telefoonnummer, waarna politie en parket erachter kwamen dat ze zich bij een man in Péruwelz bevond. De man kon klemgereden worden op de autosnelweg, met het meisje als passagier. Hij had haar bij zijn thuis verkracht.

De man staat nu terecht, en niet voor het eerst. Hij werd in 2011 en in 2018 al veroordeeld, voor het verkrachten van een minderjarige en het bezit van kinderporno. Hij kreeg destijds respectievelijk één en twee jaar voorwaardelijk.

De openbaar aanklager vraagt nu om een effectieve celstraf van tien jaar, plus vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. "Hij kan zich niet bedwingen en heeft pedofiele neigingen. Die man is sociaal gevaarlijk", citeert het Nieuwsblad het parket. Op 29 maart wordt er een vonnis uitgesproken.

Volg Redactie24 nu op Instagram