Nederlandse actrice Famke Janssen te zien in Netflix-drama: Moordcomplot en driehoeksverhouding zet kettingreactie in gang 

door: WVDS
Locked In Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix vind je sinds 1 november een gloednieuwe thriller. Een vrouw die opgesloten zit in zichzelf tracht te overleven met de hulp van haar verpleegster. Heel wat duistere zaken komen aan het licht.

 

Waar gaat ‘Locked in’ op Netflix over?

Katherine (Famke Janssen), een voormalig Hollywood-acteur, wordt wakker in het ziekenhuis en kan zich niet bewegen. Ze is aangereden door een auto en lijdt aan het locked-in syndroom - haar ogen zijn het enige dat ze kan bewegen. 

Via haar verpleegster, Nicky (Anna Friel), komen we te weten wat tot Katherine's ziekenhuisopname heeft geleid. Katherine communiceert met haar via een letterbord en knippert wanneer Nicky de juiste letter leest: Ze beweert dat er een moord is gepleegd. 

Via flashbacks zien we momentopnames van Katherine's leven vlak nadat ze de dochter van haar overleden beste vriendin, Lina (Rose Williams), heeft geadopteerd. Lina verafgoodt Katherine en krijgt al snel een hechte band met haar chronisch zieke zoon Jamie. 

Later trouwen Lina en Jamie - tot grote ontsteltenis van Katherine, want Jamie is de erfgenaam van het landhuis van zijn overleden vader, waar ze allemaal wonen. 

Terwijl de relatie tussen Lina en Katherine verslechtert, krijgt Lina een band met Jamie's dokter Robert en gebeuren er tragedies met Katherine's familie. Maar wie is het echte slachtoffer?

Bijrollen zijn er voor Finn Cole en Alex Hassell. De film werd geschreven door Rowan Joffe, bekend van de films The American en 28 Weeks Later en de misdaadserie Tin Star met Tim Roth. De regie was in handen van de Libanese filmmaker Nour Wazzi.

Tags film