We gaan 's nachts vaker wakker worden van sirenes: Dit is er aan de hand

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er wordt binnenkort meer geluidsoverlast verwacht door sirenes van hulpdiensten. De hulpdiensten worden namelijk ook 's nachts verplicht om hun sirenes aan te zetten wanneer ze verkeersregels moeten overtreden om snel ergens te geraken.

"Wegens een aanpassing aan de wegcode zullen wij verplicht zijn om onze sirenes te gebruiken bij elke dringende opdracht waarbij de verkeersregels niet gevolgd kunnen worden", laat Brandweervereniging Vlaanderen weten via Facebook.

De nieuwe regel gaat in vanaf 1 februari 2024. "Het kan dus zijn dat jullie ons nog iets vaker horen, helaas ook 's nachts."

"Onze excuses voor dit mogelijk ongemak, maar ook wij dienen ons aan bepaalde spelregels te houden."

De meeste reacties op het bericht zijn begripvol. "Als ik moet kiezen tussen een afgebrand huis en eventjes uit mijn slaap gewekt te worden door een sirene, dan weet ik het wel", schrijft Filip.

"Geen probleem mee, als de mensen maar kunnen geholpen worden. Jullie doen jullie uiterste best om mensen te helpen en dank jullie wel daarvoor", zegt Dina.

"Amai, woon maar in de buurt van een kazerne", schrijft Jan.

"Veiligheid boven alles he! Zowel voor jullie als voor de andere mensen in het verkeer! Want tegenwoordig rijden er meer 'blinden, doven en gehoorgestoorden' rond", reageert Nico.