Bart De Wever in alle staten: "Stop deze waanzin!"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageert afkeurend op de nieuwe regel voor politie en andere hulpdiensten. Die zullen ook 's nachts hun sirenes moeten laten loeien wanneer ze op weg naar een interventie verkeersregels moeten overtreden.

"Wij hebben perfect werkbare regels op dit moment. De politie heeft zelfs een nachtstand voor de sirenes, om de rust van onze burgers maximaal te respecteren", sprak De Wever op de Antwerpse gemeenteraad.

"De regeling zoals die nu voorligt en die we vanaf 1 februari moeten toepassen... De implicaties daarvan... Ik kan het niet anders zeggen: daar is gewoon niet over nagedacht."

"Beeld je in dat een politievoertuig prioritair dubbel moet parkeren in sommige situaties, dan moeten ze gewoon de sirene laten opstaan. Kan je je inbeelden wat dat zou geven..."

"Ook het benaderen van bijvoorbeeld een melding dat er vandalen aan de slag zijn; als je de sirene moet opzetten zal dat de vattingskans tot quasi nul herleiden."

"Idem dito zijn ook de brandweer en de medische hulpdiensten absoluut geen vragende partij voor die regeling."

"Ik kan alleen maar hopen dat zij die misschien dichtbij de minister staan de gelegenheid te baat nemen om tussen nu en 1 februari deze waanzin te laten herroepen."