Tom Coninx zet BV’s op hun plaats die snoeiharde kritiek aan zijn adres leverden

door: PMN
Tom Coninx
Afbeelding bron: Photonews

Tom Coninx is in het oog van de storm komen te staan. Hij kreeg al heel wat kritiek te slikken. Kritiek die ook afkomstig is van verschillende bekende Vlamingen.

Tom Coninx veroorzaakte ophef door het interview dat hij gaf aan Dag Allemaal. De voormalig presentator leeft met zijn vrouw Luigia tegenwoordig in Italië. Zij is 18 jaar jonger dan hem.

Tom en Luigia hebben Paolo ook een zoontje. Die is nu anderhalf jaar oud. In het interview zegt Tom dat hij bepaalde zaken aan zijn vrouw overlaat. 

"Toen ik voor het eerst papa werd, was iedereen in de ban van de ­hype ‘de nieuwe man’: je moest als papa ook pampers verversen, de strijk doen, poetsen... Gelukkig kennen ze die trend niet in het zuiden”, klinkt het bij Tom.

Die uitspraken zijn bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Onder meer Astrid Stockman en An Lemmens lieten al merken dat ze niet gediend zijn van deze uitspraken. Dat deed ook Kim Van Oncen tijdens het ochtendprogramma dat ze presenteert samen met Peter Van de Veire op Radio 2.

Tom heeft intussen zelf ook bij Het Laatste Nieuws gereageerd op alle heisa. "Het is totaal uit de context van dat interview gehaald. Nu lijkt het alsof dat mijn statement is.”

“Ik maakte gewoon een culturele vergelijking tussen het zuiden van Italië en België. Het was nooit mijn bedoeling om te zeggen dat ik niet achter emancipatie van de vrouw sta. Ik ben een enorm vrijdenkende persoon die iedereen wil vrijlaten, vooral de vrouwen. Dat zou Luigia meteen bevestigen."

Tags tom coninx