Test-Aankoop is tactiek van de banken kotsbeu: "Oneerlijk, onaanvaardbaar, en ze doen dit bewust"

door: STS
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

Test-Aankoop hekelt de tactieken van de banken. De consumentenorganisatie pleit voor een nieuw soort spaarrekening, met eengemaakte minimumrente.

"Welke spaarrekening is het meest aantrekkelijk? Dat is een strikvraag! De rente die als de hoogste op de markt wordt voorgesteld, is niet altijd de beste", klinkt het.

"Banken maken die tarieven bewust ingewikkeld om te begrijpen, met premies en voorwaarden die ze meestal alleen zelf begrijpen."

"Terwijl banken hun geld nu tegen 4% kunnen storten bij de Europese Centrale Bank, was de gemiddelde rente op spaarrekeningen in juli slechts 0,49%. Dit is een oneerlijke en onaanvaardbare situatie."

"Test-Aankoop pleit voor de invoering van een nieuwe soort spaarrekening. Deze nieuwe gereglementeerde spaarrekening zou voorzien in een enkel rentetarief, zonder getrouwheidspremie, voor een maximumbedrag dat door de wetgever wordt bepaald."

"De minimumrente zou worden vastgesteld op basis van de rente waartegen de banken zelf geld kunnen lenen aan de Europese Centrale Bank, verminderd met 1%, om de huidige situatie van een wanverhouding tussen de rente waarvan de banken profiteren en de rente die ze doorrekenen aan de spaarders te vermijden."