Nieuw: Sociaal tarief voor internetabonnement: "Zoveel euro per maand"

door: STS
Smartphone
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De start van een nieuwe maand gaat altijd gepaard met de nodige veranderingen. Zo kunnen mensen met een laag inkomen vanaf nu een goedkoper internetabonnement bekomen.

Het gaat om meer dan een half miljoen Belgen, die automatisch een brief in de bus zullen krijgen. Zij kunnen sinds 1 maart een internetabonnement afsluiten aan een sociaal tarief. Het gaat om een bedrag van maximaal 19 euro per maand.

Daarmee krijgen ze 150 GB aan data en een snelheid van minstens 30 Mbps. Wie een bundel met gsm, digitale televisie of vaste telefonie hieraan toevoegt, betaalt 40 euro per maand.

Het sociaal internettarief is bedoeld voor mensen die al jaren recht hebben op het sociaal tarief voor gas een elektriciteit. Het gaat om bijvoorbeeld mensen met een handicap of mensen die met een leefloon rond moeten komen.

"Het gaat om de klassieke doelgroep", vertelde minister van Telecommunicatie Petra De Sutter aan de openbare omroep. Ze vindt het belangrijk dat ook armere mensen toegang hebben tot het internet: "Je geen internet kunnen veroorloven leidt tot maatschappelijke uitsluiting."