Knokke-Heist geeft hier nu GAS-boete van 500 euro voor: "Niet het beeld dat wij willen"

door: STS
politie Knokke Damme
Afbeelding bron: MRO

In Knokke-Heist wordt er opnieuw ingegrepen. Er komt een nieuw verbod, en wie dat aan de laars lapt, krijgt een fikse GAS-boete.

Knokke-Heist verbiedt voortaan bierfietsen in het straatbeeld. Een bierfiets is een soort rijdende toog waaraan een groepje feestvierders kan zitten. Bierfietsen worden vaak ingezet als onderdeel van een vrijgezellenfeest.

Maar in Knokke-Heist mag het dus niet meer. Overtreders krijgen een GAS-boete van 500 euro, het maximale bedrag. Burgemeester Jan Morbee lichtte het besluit toe aan de VRT: "Bierfietsen geven niet het beeld dat wij willen van Knokke-Heist. Ze leveren meer overlast op dan een genot voor onze inwoners, onze toeristen en de tweedeverblijvers."

"Bierfietsen zijn vooral gevaarlijk. Ze rijden dan op onze wandeldijk en dat brengt voetgangers en fietsers in gevaar. Bierfietsen nemen ook de consumpties af van de lokale horeca."

Dresscode

Vorige zomer raakte bekend dat mensen die de dresscode in Knokke-Heist niet respecteren een GAS-boete van 350 euro zouden krijgen. Die dresscode houdt in dat mensen niet in bikini of zwemshort over straat mogen lopen.

"De preventiedienst zet drie ploegen jobstudenten en gemeenschapswachten in om in de stationsomgeving en winkelstraten de bezoekers te sensibiliseren de Knokke Heist-etiquette strikt na te leven", klonk het destijds.