Belangrijk voor wie een elektrische fiets heeft: Zo bewaar je je batterij best in de winter

door: MRO
elektrische fiets
Afbeelding bron: pexels

Tijdens de wintermaanden kan de prestatie van de batterij van je elektrische fiets afnemen als gevolg van de lage temperaturen. Om ervoor te zorgen dat je e-bike ook tijdens de winter optimaal blijft presteren, is het belangrijk je batterij op de juiste manier te bewaren.

Een van de eerste zaken om rekening mee te houden bij het winterklaar maken van je e-bike is de opslag van de batterij. Wanneer je de fiets een tijdje niet gebruikt, zoals tijdens de wintermaanden, is het essentieel om de batterij op de juiste manier op te bergen.

Als je dat juist doet, kan je de levensduur van de batterij verlengen en de kans op beschadiging verminderen. De ideale opslagtemperatuur voor een elektrische fietsbatterij ligt tussen de 10 en 20 graden Celsius.

Zorg er daarom voor dat je de batterij op een droge, koele plaats bewaart, weg van direct zonlicht of extreme kou. Vermijd ook plekken waar de temperatuur sterk kan schommelen, omdat dit de batterij kan beschadigen.

Batterij elektrische fiets tijdig opladen

Daarnaast moet je de batterij tijdens de opslag ook regelmatig controleren en indien nodig opladen. De meeste batterijfabrikanten raden aan om de batterij minstens eenmaal per maand op te laden.

Doe dit ook als je de fiets niet gebruikt. Op die manier behoudt de batterij zijn lading en voorkom je dat de batterij volledig ontladen raakt, wat schadelijk kan zijn.