Pure horror: Man sterft na bijenaanval: "Opa werd meer dan 1.000 keer gestoken"

door: STS
Bijen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde man is op tragische wijze om het leven gekomen. Hij werd aangevallen door een zwerm agressieve bijen.

De 71-jarige Ramón Silva bevond zich in het centrum van Santo Tom, in Argentinië, toen er plots een enorme zwerm bijen opdook.

Meerdere mensen, onder wie kinderen, werden gestoken en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. De onfortuinlijke Ramón werd meer dan duizend keer gestoken. Hij verloor het bewustzijn en overleed, schrijft The Mirror.

Er wordt aangenomen dat de bijen zich doorheen de buurt verspreidden nadat verdelgers een bijenkorf verstoorden terwijl ze het denguevirus aan het bestrijden waren, dat door muggen wordt overgedragen.

"Het is door de verdelgers dat de zwem gek werd en de mensen en kinderen op het plein begon aan te vallen", zegt de kleindochter van het slachtoffer. "Er ontstond complete chaos toen het gebeurde. Mensen renden alle kanten op."

"Mijn opa zat zoals alle dagen rustig wijn te drinken op het plein. Hij kon niet ontsnappen uit de zwerm... Zijn lichaam was compleet verminkt. Er zaten zelfs bijen in zijn keel, wat betekent dat hij sommige bijen heeft ingeademd."