Anuna De Wever doet belangrijke oproep: "Doe mee! Ik zal er zijn, mét Palestijnse vlag"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt een nieuwe klimaatmars gehouden. Die gaat op zondag 3 december door in Brussel. Anuna De Wever is ook van de partij.

"3 december klimaatmars. Omdat het nodig is", zegt Anuna De Wever in een video op X, het voormalige Twitter.

"Een nieuw klimaatrapport van de Verenigde Naties waarschuwt dat we met het huidig klimaatbeleid naar een wereld gaan van 3 graden opwarming. Dus wij gaan er staan, mét een Palestijnse vlag."

"De klimaatcrisis gaat niet enkel over het klimaat. Het gaat over een groter systeem, gebaseerd op kolonisatie, met als hoofddoel meer uitbuiting, meer groei, meer winst. Meer, meer, meer", zegt een andere klimaatactiviste.

"Dit gaat altijd ten koste van mens en planeet", zegt een klimaatactivist. "Zoals de genocide op het Palestijnse volk nu. Dit gaat over dominantie, expansie, uitbuiting en toegang tot gas. Onderdrukking is de echte oorzaak van de klimaatcrisis."

"Waar het op neerkomt: racisme regeert nog altijd", zegt De Wever. "Het ene leven blijft meer waard dan het andere, en het uitbuiten van mensen en grondstoffen gebeurt nu onder het mom van 'groene Westerse transitie'. Dat moet anders."

"Doe mee aan de klimaatmars, voor Palestina en voor alle mensen die de komende eeuw voor hun leven gaan moeten vechten."