Anuna De Wever heeft nieuwe tattoo en iedereen mag die zien: "Dit betekent het"

door: STS
Anuna De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Anuna De Wever, Vlaanderens bekendste klimaatactiviste, heeft een nieuwe tattoo laten zetten. Het gaat om een woord, dat ze op haar borstkas liet zetten, onder haar rechtersleutelbeen.

Dat woord is "innsæi". De Wever legt op haar Instagram-account zelf uit wat dit betekent en waar het voor staat.

"Het oude IJslandse woord innsæi heeft meerdere betekenissen. Toen ik het voor het eerst tegenkwam, had het zoveel weerklank bij me dat ik besloot om het op mijn lichaam te laten inkten", schrijft ze.

"Het kan 'de zee van binnen' betekenen, wat de grenzeloze aard van onze innerlijke wereld is, een voortdurend bewegende wereld van visie, gevoelens en verbeelding die woorden niet kunnen omschrijven. Dat is waar al het andere begint."

"Het kan 'van binnen zien' betekenen, wat betekent dat je jezelf goed genoeg kent om je in andermans schoenen te kunnen verplaatsen. Dit is hoe we haat bestrijden en waar we ons met elkaar verbinden. Of het nu je partner is of een complete vreemdeling."

"En het kan 'van binnenuit zien' betekenen, wat betekent dat je een sterk innerlijk kompas moet hebben om je weg te vinden in onze steeds veranderende wereld. Dit is waar we leren om verantwoordelijkheid te nemen voor onze rol in de wereld."