Vrouw is via WhatsApp meer dan 100.000 euro kwijt: Zo liep ze in de val

door: STS
Whatsapp
Afbeelding bron: Pixabay

Criminelen hebben een vrouw uit West-Vlaanderen voor meer dan 100.000 euro opgelicht. Dat deden ze via de populaire chatapplicatie WhatsApp.

De oplichters stuurden haar via WhatsApp een jobaanbieding. Ze kreeg het voorstel om kleine administratieve taken uit te voeren, tegen betaling. Ze ging daarop in, maar geld zag ze nooit. Meer zelfs: de oplichters konden haar eigen geld buitmaken.

De vrouw moest alleen maar ergens inloggen en op wat dingen klikken om zogezegd wat geld op haar virtuele rekening te krijgen. Tot alles op een gegeven moment blokkeerde en ze geld moest bijstorten om het account weer te laten werken.

"Ik redeneerde: ik heb enerzijds 121.000 euro die ik kan terugkrijgen. Tegenover 25.000 euro bijstorten, en dat geld krijg ik volgens hun belofte ook terug. En dat laat je enorm twijfelen", vertelde het slachtoffer op VTM.

Het bedrag liep op en de vrouw leende geld bij familie en vrienden, in de veronderstelling dat ze het zou kunnen terugbetalen. "Ze zijn erin geslaagd om niet enkel mijn eigen portefeuille te plunderen, maar ook de portefeuille van mijn bedrijf, de portefeuille van mijn ouders, van mijn familie en van mijn vrienden."