Politie waarschuwt: "Valse bankmedewerker probeert je op te lichten, zo ziet hij eruit"

door: STS
Bankkaart - betalen - kaartlezer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De politie waarschuwt voor een man die zich voordoet als medewerker van een bank. Hij heeft al geprobeerd om een bejaard koppel op te lichten.

"Op maandag 20 november, rond 18.00 uur, was er een crimineel op pad die zich valselijk voordeed als bankmedewerker. Hij probeerde een bejaard koppel uit de Sint-Janslaan in Kortrijk op te lichten", legt politiezone VLAS uit.

"De zogenaamde bankmedewerker deelde aan de parlofoon in de gemeenschappelijke hal van het appartementsblok mee dat er een bedrag van 600 euro van de bankrekening van het bejaarde koppel werd overgeschreven door criminelen."

"Om dat verdwenen geld te recupereren zou er onmiddellijk een collega bankmedewerker langskomen tot aan het appartement om de bankkaart te blokkeren."

"Het koppel werd hierbij verzocht om de gemeenschappelijke toegangsdeur van het appartementsblok te openen zodat die zogezegde bankmedewerker snel binnen kon."

"Op die manier geraakte de oplichter tot in het appartement van de slachtoffers. Hij werd echter opgeschrikt door geluid van de dichtste buren van de slachtoffers en besloot om de aftocht te blazen. Aan het bejaarde koppel gaf hij de uitleg dat hij zijn kaartlezer uit de auto ging halen. Ze zagen hem niet meer terug, dus hij slaagde niet in zijn opzet."

"De verdachte heeft zwart krulhaar, een smalle lichaamsbouw, praat met een Nederlands accent, is ongeveer 22 jaar oud en 175 cm groot."