Ruzie over kerstcadeaus kent tragische afloop: Jonge moeder overleeft het niet

door: STS
Kerstcadeau
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een jonge vrouw, de moeder van twee kinderen, is door haar broer om het leven gebracht. Een ruzie over kerstcadeaus lag aan de basis van het drama.

De feiten speelden zich af in een woning in de Amerikaanse staat Florida. Daar werd de 23-jarige Abrielle Baldwin op kerstavond doodgeschoten door haar 14-jarige broer Damarcus Coley, terwijl ze haar baby in een draagzak bij zich had.

Haar andere broer, de 15-jarige Darcus Coley, greep daarop naar zijn eigen vuurwapen en schoot Damarcus in de buik.

De broers waren samen met hun moeder, hun zus en haar twee kinderen van 11 maanden en 6 jaar oud kerstinkopen gaan doen. Maar er ontstond ruzie over de geschenken. Damarcus zou niet kunnen hebben verkroppen dat hij minder cadeaus kreeg dan Darcus, schrijft Metro.

Aangekomen bij hun grootmoeder zou Abrielle tegen Damarcus gezegd hebben om te stoppen met ruziemaken, omdat het kerstavond was. De jongen bedreigde haar en zei dat hij haar en haar baby zou neerschieten. Hij voegde de daad bij het woord.

Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar doodverklaard. Haar baby bleef ongedeerd.

Damarcus ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Hij zal opgesloten worden wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten. Darcus wordt eveneens in een jeugdgevangenis geplaatst.