Na 61 jaar huwelijk: Bejaarde man doodt dementerende echtgenote met hamer en beitel

door: STS
John
Afbeelding bron: Essex.police.uk

Een 85-jarige man heeft zijn straf te horen gekregen voor de moord op zijn echtgenote. Het 80-jarige slachtoffer was dementerend.

John Berry uit het Engelse Clacton-on-Sea bracht zijn vrouw Edna, met wie hij 61 jaar lang getrouwd was, met bruut geweld om het leven.

De man zorgde voor zijn vrouw, bij wie twee jaar tevoren dementie was vastgesteld. Maar toen de vrouw op 21 februari 2023 ten val kwam, schopte en krabde ze haar man toen die haar probeerde te helpen. Hij zegt daarop "zijn geduld verloren te hebben", meldt The Sun.

Hij liep naar de garage, haalde daar gereedschap en vermoordde zijn vrouw door haar met een hamer, een beitel en een knuppel verwondingen aan het hoofd toe te brengen.

Toen de hulpdiensten arriveerden, lag de vrouw op de vloer van de slaapkamer. Ze had fatale verwondingen opgelopen en was stervende, maar leefde op dat moment nog. Tragisch genoeg riep ze om haar echtgenoot. Ze overleed in het ziekenhuis.

De 85-jarige man is nu voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd, waarvan hij minimum tien jaar moet uitzitten vooraleer hij in aanmerking kan komen voor vervroegde vrijlating.