Koppel laat baby doodhongeren: "Kindje moest overleven op zonlicht, in plaats van voedsel"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Pixabay

Een koppel heeft hun zoontje doodgehongerd. De moeder volgde de overtuiging van haar echtgenoot, die geloofde dat de baby moest overleven op zonlicht, in plaats van voedsel.

De 33-jarige Oxana Mironova uit Rusland en haar 43-jarige echtgenoot Maxim Lyutyi lieten hun baby, Kosmos, verhongeren. Het kindje was minder dan een maand oud.

Het koppel staat apart terecht voor de dood van de baby. De moeder is nu veroordeeld tot twee jaar penitentiaire arbeid. Ze gaf haar schuld toe en toonde berouw.

Haar echtgenoot, een lifestyle trainer, wordt beschuldigd van foltering. Hij zou geloofd hebben in een dieet waarbij iemand het geruime tijd zonder water en voeding stelt en zich voedt met zonlicht, schrijft The Sun.

Hij wordt ervan beschuldigd zijn partner te hebben belet om borstvoeding te geven aan het kind, dat zo dringend voedsel nodig had.

De oma van de baby aan moederszijde heeft geen goed woord over voor haar schoonzoon. Ze beschuldigt hem ervan een "sekte" te leiden. "Hij wilde experimenteren op het kind, hem enkel voeden met zonlicht, en dan aan anderen bekendmaken dat je zo kunt eten."

"Ik was erop tegen dat mijn dochter in deze sekte zat. Ik vertelde haar dat Maxim gek was, maar ze luisterde niet naar mij. Ze leefde als een proefkonijn. Telkens ik haar zag, was ze killer geworden. Ze was zijn slavin."