"Boosaardig" neefje vermoordt oom (78) op brutale wijze: "Dit maakt het nog erger"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een man heeft zijn bejaarde oom met geweld om het leven gebracht. Hij heeft daar nu levenslang voor gekregen.

De 78-jarige John O’Neill, een weduwnaar uit het Ierse Lisdoonvarna, werd begin 2022 vermoord door zijn neefje, de 34-jarige Thomas Lorigan. Hij werd in elkaar geslagen tot op het punt dat hij "onherkenbaar" was, schrijft The Sun.

Hij werd ook in het gezicht en in de hals gestampt door de dader, die schoenen met een stalen neus droeg. Camera's filmden het geweld, dat zich buiten het huis van het slachtoffer afspeelde. Daarna sleepte de dader het slachtoffer naar binnen.

Het nichtje van het slachtoffer sprak in de rechtbank over het "wrede verlies" door een "gruwelijke moord", waar heel wat gevoelens aan te pas komen. "Gevoelens waar we totaal niet op voorbereid waren: overweldigend verdriet, wanhoop, trauma, inclusief een doordringende angst die voortkomt uit de ijzingwekkende realiteit dat het kwaad zich zo dicht bij huis bevond."

De dader pleitte schuldig aan de aanklacht. Hij heeft nu een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen. "Iedereen die de camerabeelden heeft gezien van wat mijnheer O'Neill is aangedaan, zal dit niet snel vergeten", sprak de rechter. "Dat een familielid hier verantwoordelijk voor was maakt het nog erger."

Wat de dader bezield heeft, blijft onduidelijk. Er kon geen motief vastgesteld worden. Er werd alleszins geen geld gestolen en er werden stukgeslagen fotokaders met familiefoto's aangetroffen.