Ongedierte en nog meer: Politie sluit fastfoodrestaurant onmiddellijk na schokkende ontdekkingen

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een fastfoodrestaurant gerechtelijk verzegeld. Er werden wanpraktijken aangetroffen qua voedselveiligheid en qua bedrijfsvoering.

"Tijdens een controleactie werden een heleboel inbreuken vastgesteld met betrekking tot de bedrijfsvoering van het restaurant op het Koningin Astridplein in Antwerpen", zegt de politie.

"In het kader van deze inbreuken werd door de sectie Ecofin van het Antwerps parket dan ook bevolen om over te gaan tot een gerechtelijke verzegeling van de zaak. De boekhouding werd in beslag genomen."

"Daarnaast werden er door het FAVV verschillende inbreuken vastgesteld op de voedselveiligheid. Er werd dan ook door het FAVV een bijkomende sluiting opgelegd, gelet het gevaar voor de volksgezondheid, waaronder een ongedierteprobleem."

Drugs

"De bestuurder van de zaak is het voorwerp van een drugsonderzoek dat voortvloeit uit de operatie SKY-ECC. Die versleutelde chatdienst kon de federale gerechtelijke politie Antwerpen begin 2021 kraken, waardoor de betrokkene in het vizier kwam."

"Het opsporingsonderzoek naar de fastfoodzaak en haar bestuurder is opgestart om de investeringen van de drugscrimineel uit voorgaand internationaal drugsonderzoek aan te pakken om zo de economische ondermijning in de stad tegen te gaan.".