Bart Somers vreest het ergste: "Dat zou rampzalig zijn voor onze landbouwers"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Duizenden boeren trokken vrijdag met hun tractor naar Brussel om te betogen tegen het uitblijven van een stikstofakkoord. Intussen lijkt een akkoord binnen de Vlaamse regering nog niet in de maak.

"Als het niet lukt, zitten we met een heel grote politieke crisis", verklaarde viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op VTM. "En in de eerste plaats zou dat rampzalig zijn voor onze landbouwers."

"De politiek heeft nu eenmaal de verantwoordelijkheid om ook in moeilijke dossiers knopen door te hakken", zei minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor de camera.

"Ik heb heel veel begrip voor landbouwers. Hen treft ook geen enkele schuld. Maar het niet beslissen is wel schuldig verzuim van de politiek in het algemeen."

"We vinden het belangrijk dat we met de regering een toekomstverhaal schrijven voor de boeren, daar zetten we ons heel hard voor in", zei viceminister-president Hilde Crevits (cd&v).

"Het tijdstip van het akkoord is minder belangrijk dan dat het allemaal grondig en goed is. We gaan ons zoals altijd heel erg inspannen."