Wout van Aert geeft zijn fout toe: "Daar kan ik ontevreden over zijn"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Als ex-winnaar van de Strade Bianche had Wout van Aert zijn zinnen gezet op de Clasica Jaen. Maar Van Aert kende al snel pech met een lekke band. 

Wout van Aert had zijn zinnen gezet op de gravelkoers in Spanje. Net als in Parijs-Roubaix vorig jaar was reed Van Aert lek op een bijzonder slecht moment lek. Hij moest een nieuw wiel krijgen, maar raakte nooit meer vooraan. 

"Ik denk dat ik nog geen meter gravel had geraakt. Direct reed ik achteraan lek. Ik hoorde achteraf dat er een serieuze nagel in mijn band zat. Het was het soort lekke band waaraan je niet veel kan doen", zei hij bij Het Nieuwsblad. 

Van Aert wisselde dus van wiel met zijn ploegmaat Per Strand Hagenes. Hij wilde liever op zijn eigen fiets verder rijden, maar gaf toe dat dat niet de beste keuze was. "Zo’n beslissing maak je evenwel in het heetst van de strijd. Dat is iets om ontevreden over te zijn."

Lang zal Van Aert niet moeten treuren, want woensdag staat hij alweer aan de start in de Ronde van de Algarve. Daar krijgt hij twee keer een kans in de sprint en staat er ook één tijdrit op het programma.