Niels Albert houdt zich niet in over spuwincident met Mathieu van der Poel

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Niels Albert toont begrip voor zijn ex-ploegmaat Mathieu van der Poel na het spuwincident in Hulst. De ex-wereldkampioen zou zelfs nog verder gegaan zijn. 

Intriest noemde Niels Albert wat er zaterdag gebeurde in het Nederlandse Hulst. Dat er sommigen vinden dat Van der Poel zich moest inhouden, vindt Albert makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat je als sporter je in een zwakke positie bevindt. 

"Je kunt niet stoppen in volle koers en ‘die mannen achter den draad’ weten dat. Dat maakt hen extra stoer", zegt Albert nog. Dat iemand in een stomdronken bui eens awoert roept, Albert toont er geen begrip voor, maar kon dat als renner nog wel enigszins plaatsen. 

Maar het is natuurlijk veel vervelender als het gejouw wekenlang blijft aanslepen. "Het is de druppel die je frustratie naar een hoogtepunt stuwt en je potje laat overkoken." Albert toont dan ook begrip voor de fluim van Van der Poel. 

"Kijk, ‘t is simpel: ik denk dat ik in de plaats van Mathieu, die geen klassement te verdedigen heeft, was gestopt en had uitgehaald." Zoals Wellens dat eens deed met een karatetrap of Groenendaal ooit deed. "Het zou sterker dan mezelf zijn geweest, vrees ik"