Albert geeft Aerts gelijk in strenge conclusie van Iserbyt en co: "Hij heeft een punt"

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Van Aert, Van der Poel en Pidcock hebben allemaal hun eerste cross van het seizoen gereden en wonnen ook al. Het verschil met de andere crossers lijkt duidelijk. 

Ieder seizoen wordt de vraag gesteld of de 'echte' crossers zoals Iserbyt, Vanthourenhout of Van der Haar de kloof met de Grote Drie hebben kunnen dichten. Maar ieder jaar moet er opnieuw dezelfde conclusie getrokken worden: neen. 

"Toon Aerts vindt dat het niveau in het veldrijden de voorbije twee jaar niet naar boven is gegaan", zegt Niels Albert bij HLN. "Toon heeft een punt. Misschien hebben ze wat progressie gemaakt. Maar de kloof met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock hebben ze niet kleiner gemaakt."

Sweeck was nergens dit jaar, Vanthourenhout won enkel het EK en Thibau Nys zakte na een veelbelovende start weg. Van der Haar was goed tot het EK, maar om Van der Poel te kloppen op het WK zal er nog veel moeten gebeuren. "Iedereen legt zich neer bij het meesterschap van Mathieu, Wout en ook van Tom Pidcock", stelt Albert nog.