Michael Vanthourenhout wil toegift doen: “Tegen het blok van Baloise”

door: BVDO
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Michael Vanthourenhout pakte goud op het EK veldrijden. Niet simpel, met het blok van Baloise Trek Lions als tegenstanders.

Voor de tweede keer in evenveel jaar wist Michael Vanthourenhout het EK veldrijden op zijn naam te schrijven. Een knappe prestatie, al had hij die niet alleen aan zichzelf te danken. Eli Iserbyt deed in de achtergrond bijzonder goed werk voor zijn ploegmaat bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Iets wat Vanthourenhout wel wist te appreciëren.

“Niet veel renners zouden dat gedaan hebben. Misschien had hij al gevoeld dat hij niet die superdag had waar hij op gehoopt had, maar om dan toch mentaal sterk genoeg te zijn om telkens in tweede, derde positie te rijden om zo de rest wat te ambeteren, dat is knap. Hij was daar echt de perfecte ploegmaat”, klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen.

Ook al wil Michael Vanthourenhout zelf graag het BK winnen en ligt het parcours hem ook heel goed, toch wil hij er een toegift doen aan Eli Iserbyt als dat moet.

“Ik zou heel blij zijn voor hem mocht hij de Belgische titel kunnen pakken. Daarom hoop ik ook dat hij doorheen het seizoen de juiste keuzes maakt opdat hij in januari en februari nog steeds heel goed is”, klinkt het nog.