Karl Vannieuwkerke houdt zich niet in over gewijzigde startplek van Kuurne-Brussel-Kuurne

door: BVDO
Karl Vannieuwkerke
Afbeelding bron: Photonews

De volgende drie jaar vertrekt Kuurne-Brussel-Kuurne niet langer in Kuurne. Daar kwam de voorbije dagen enorm veel kritiek op.

Kuurne is de volgende drie jaar niet de vertrekplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne. Kortrijk, met burgemeester Vincent Van Quickenborne, heeft de start binnengehaald. De finish blijft wel in Kuurne liggen.

De Kuurnse burgemeester was bijzonder boos daarover. Hij kreeg ook enorm veel kritiek over zich heen, alsof hij er niks voor gedaan zou hebben, maar volgens hem bood Kuurne even veel geld om als vertrekplaats te fungeren.

Volgens Karl Vannieuwkerke moet Kuurne geen probleem maken van het feit dat de startplek veranderd. “Ik ben zelf ook een nostalgicus, maar de retoriek die de voorbije dagen gepaard ging met de verhuis van de start van Kuurne naar Kortrijk is zo fel overdreven dat het als buitenstaander potsierlijk aanvoelt”, klinkt het in De Krant van West-Vlaanderen.

Heel wat koersen vertrekken niet meer op de plek die de naam doet vermoeden. Zo vertrekt de Ronde van Vlaanderen in Brugge of Antwerpen. Gent heeft al lang niks meer met Gent-Wevelgem te maken en Parijs-Roubaix start ook niet in Parijs.

Vannieuwkerke heeft dan ook een voorstel voor Kuurne. “Op 25 februari bij het ochtendgloren met zoveel mogelijk inwoners van je gemeente te voet naar Kortrijk, echte ezels voorop. Onderweg randanimatie en gerstenat. Daarna te voet terug. Ruim op tijd voor het hoofdgerecht op de Brugsesteenweg. De aandacht van de nationale media voor Kuurne zal nooit groter zijn geweest. En als je het doet, stap ik met plezier mee. Uit sympathie. José krijg ik ook wel zover.”