Johan Bruyneel zegt nu al wanneer Mathieu van der Poel zal stoppen met koersen

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel sloot een nieuwe deal met Alpecin-Deceuninck. Hij tekende een overeenkomst tot 2028 bij de wielerploeg.

Mathieu van der Poel tekende een overeenkomst bij Alpecin-Deceuninck, wat hem tot eind 2028 aan de ploeg verbindt. Tegelijkertijd sloot hij ook een deal van tien jaar met fietsleverancier Canyon.

“In mijn opinie gaat Van der Poel binnen vijf jaar stoppen met koersen. Dit is zijn laatste contract”, zegt Johan Bruyneel in de wielerpodcast The Move. Dan zou de wereldkampioen 34 jaar oud zijn, maar kan hij best nog interessant zijn voor Canyon.

“Canyon investeert in het merk Van der Poel. Dit is wat dat merk waard is. Dit is geweldig om te zien. Wielrenners zijn doorgaans populair zolang ze koersen winnen. Dit is anders. Hij is een naam op zich. Hij is overal superpopulair. Het is wellicht de beste kerel om mee geassocieerd te worden.”

Toch is die overeenkomst ongelofelijk straf. “Een overeenkomst van tien jaar is exceptioneel. Ik heb dit nog nooit gezien”, besluit Bruyneel.