Supermarkt weigert kind (5) met buikkrampen naar wc te laten gaan: "En toen was het te laat..."

door: STS
Toilet
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een gezin dat ging winkelen bij Delhaize is diep teleurgesteld na een nare ervaring. Hun kind had buikkrampen en moest dringend naar het toilet, maar dat verzoek werd geweigerd.

Het gezin was boodschappen gaan doen in de Delhaize-supermarkt in het Limburgse Nieuwerkerken. De 5-jarig Kylian kreeg plots buikkrampen en gaf aan dringend naar het toilet te moeten gaan. De ouders vroegen aan het winkelpersoneel of het kind gebruik mocht maken van het toilet.

Maar dat bleek niet te mogen. "Voor een kind van vijf, dat is toch onbegrijpelijk? Ze zagen duidelijk dat hij heel dringend moest gaan. Hij stond op zijn benen te trippelen", vertelden de ouders van Kylian aan Het Belang van Limburg.

Terwijl de vader in de winkel bleef, vertrok de moeder snel met haar kind naar huis. "Onderweg liep het mis. Het was te laat. Voor hem was het heel erg: hij moest wenen en was wat beschaamd."

De ouders kunnen niet begrijpen dat hun kind niet even gebruik mocht maken van het personeelstoilet. Ze zeggen nooit meer te zullen gaan winkelen in de betreffende Delhaize. De uitbater wijst er in de krant op dat het om een personeelstoilet gaat, waar de medewerkers zich omkleden en spullen achterlaten.