Opgepast met deze oesters, wegens norovirus: "Braken, diarree, buikkrampen en nog meer"

door: STS
Oesters
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Voedselagentschap waarschuwt voor bepaalde oesters. "Na een professoraal bevel om het productiegebied te sluiten vanwege de aanwezigheid van het norovirus."

Het gaat om 'Oesters Spéciales d'lsigny (n°3) van het merk La précieuse - Société 'Les coquillages de la Baie d’Isigny', 12 stuks of 2 kg.

Het product werd van 12 december tot 30 december 2023 verkocht via de winkels van Cora en verschillende winkels van Match en Smatch.

Dit wordt uit de verkoop gehaald en teruggeroepen van bij de klanten. Zij worden gevraagd om het niet te consumeren en het terug te sturen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.

"Norovirus kan bij de mens gastro-enteritis veroorzaken. De incubatietijd is 6 tot 48 uur. De belangrijkste symptomen zijn: braken, diarree, buikkrampen, misselijkheid, maar ook minder specifieke symptomen zoals koorts, hoofdpijn en algemene vermoeidheid", aldus het FAVV.

"Ledereen die de bovengenoemde producten heeft geconsumeerd en deze symptomen vertoont, wordt verzocht zijn of haar arts te raadplegen en hem of haar van deze consumptie op de hoogte te stellen."